Jæder er en familiebedrift med røtter som går over 120 år bakover i tid. Jæder har spesialisert seg på foredling av kjøtt, og har funnet en svært god balanse mellom trygge og verdifulle tradisjoner og moderne produksjonsmetoder og teknikker. Med en helt ny fabrikk på Jæren - som er en av de mest moderne maskinparkene i Nord Europa - leverer de kvalitet i hvert eneste produkt og i hver eneste leveranse. Hos Jæder treffer du mennesker som jobber med ekte lidenskap og stolthet, og som garanterer kvalitet i alle ledd.
Kjernekompetanse og marked
Kjernekompetansen til Jæder er bearbeiding og foredling av kjøttprodukter. De har stor fleksibilitet og variasjon på hva de kan produsere, og er alltid åpne for å diskutere sluttbrukers behov. Jæder opererer utelukkende i horeca-markedet, og er leverandør til mange av de store og kjente aktørene i Norge, som Burger King og Scandic Hotels. Med distriktssjefer i hele landet tilbyr Jæder nærhet til deg som kunde, og du kan være trygg på at de forstår dine behov da alle har kokkefaglig bakgrunn. Jæder jobber etter verdier det er lett å like - “Engasjert, trygg og innovativ” og med en visjon om at “sammen skaper vi matglede”.
For å sikre at kundeopplevelsen blir slik Jæder ønsker jobber de kontinuerlig med markedsanalyser, holde seg oppdatert på kjøkkentrender og forbrukertrender, er tett på egne råvareleverandører og har dedikerte produktutviklere i tillegg til distriktssjefene.
De kjente og mindre kjente produktene
De mest kjente produktene Jæder har i sitt sortiment er strimlet biffkjøtt og strimlet kyllingkjøtt. Dette brukes daglig av kantiner og restauranter i hele landet, og sannsynligheten for at du har smakt det er stor. I tillegg er hamburger “homestyle” serien deres en bestselger. Dette er en svært saftig og god burger, som kommer i ulike varianter. Litt mindre kjent er det kanskje at Jæder også har både veganske og vegetariske produkter i sitt sortiment. Med økende trend om å ikke spise kjøtt blir andre proteinkilder viktige, og her har Jæder mye spennende og godt.
Miljø og samfunn
Jæder er langt fremme når det gjelder å jobbe aktivt med miljø og bærekraft, og har på mange måter vært en inspirasjon for andre aktører i samme bransje.
“Vi tenker helhetlig, og ønsker å være en positiv bidragsyter i kjøttbransjen for å være med å inspirere til å gjøre tiltak i mer bærekraftig retning. I 2014 bygget vi en ny fabrikk, og det ble tatt flere fornuftige valg ved bygging av ny fabrikk, blant annet er all belysning LED med bevegelsessensor. Vi gjenvinner energi fra røkegass, damp og hetoljekjeler til forbruksvann og nødvendig frostsikring. I tillegg ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn i 2016, og kravene i sertifiseringen og krav til rapportering har hjulpet oss med å iverksette gode tiltak. Energieffektivisering har det vært et stort fokus på, og vi arbeider kontinuerlig med å unngå de høye toppene slik at man bruker mindre energi per produsert kg vare. Vi gjør også investeringer for å rigge oss for fremtiden, og ser stadig på alternativer for fornybare energikilder.
I dag har vi solcellepanel på deler av fabrikktaket, og vi planlegger å sette opp en gårdsvindmølle for å utnytte vindkraft. Ifht den sosiale dimensjonen så oppmuntrer vi våre ansatte til å ta fagbrev, og i år (2023) er det 8 stk som har tatt fagbrev. Det er vi veldig stolte av!
Som en stor lokal bedrift, så sponser vi lokale idrettslag og tilbud, da de fleste av våre ansatte er bosatt på Ålgård. Bevegelsesglede og matglede er en god kombinasjon!” forteller salgssjef Odd-Arne med et stort smil.
På spørsmål om hvor Jæder er om 10 år er svaret at de er der de alltid er på vei - mot en stadig bedre drift som investerer i langsiktighet både med tanke på kunder, miljø og ikke minst de ansatte.
Kolly er stolt over å ha et nært og godt samarbeid med en så dyktig leverandør, og anbefaler produktene til Jæder på det varmeste.